Stap zonder winterjas in de auto

Gepost 12-02-2021

[read_meter]

Raar maar waar: als je in de auto je winterjas aan hebt, kun je bij een ongeluk ernstig gewond raken. Daarom adviseert bestuurders en passagiers om hun winterjas of donsjack uit te trekken.

Hoe dat zit, lees je hier.

Bij gladheid en sneeuw is het risico op een ongeluk groter dan normaal, daar schreven we over in dit artikel. Als je dan toch de deur uit moet in winterse omstandigheden, doe dan vooral je jas uit als je in de auto stap

Dikke winterkleding en noodstop: de test

De ADAC – de Duitse ANWB – deed namelijk onderzoek naar wat er met je gebeurt bij een botsing of een noodstop terwijl je dikke winterkleren aan hebt. De ADAC deed de proef met poppen (‘crash test dummies): een volwassene en een kind in een kinderzitje, allebei met winterkleding aan.

Ze bootsten een verkeerssituatie na waarbij na een snelheid van 16 km/u een noodstop werd gemaakt, zeg maar een kop-staartbotsing als je in de stad rijdt. Doordat winterjassen zo dik zijn, zit je gordel eigenlijk losser.

Als die gordel dan door een botsing of een noodstop strak wordt aangetrokken, snijdt deze in de buik. En dat kan flink letsel veroorzaken. Niet alleen voor je huid, maar ook voor je organen.

Kind los in het autostoeltje: niet doen!

Doordat de riem eigenlijk te los zit, zit je niet veilig. Dat geldt ook voor je kind. Natuurlijk wil je je kinderen warm aankleden, maar in een skipakje of dikke jas zit de riem te los.

Bij een ongeval kan het dan gebeuren dat je kind zelfs uit het stoeltje komt. Heeft je kind het koud? Neem dan een dekentje mee of leg de jas over het kind heen, over de riemen!

Letselschade? Meld het direct!

Is er sprake van letsel na een verkeersongeluk of een bedrijfsongeval? Wilt u de schade verhalen? Onze letselschadejuristen helpen kosteloos bij het claimen van uw schadevergoeding!

Auto-ongeval en letselschade?

Raak je betrokken bij een auto-ongeluk en loop je daarbij letselschade op? Zorg eerst voor de veiligheid van jouw inzittenden en jezelf. Schakel medische hulp in als dat nodig is.

Bewaar alle bonnen en documenten en neem contact op met een letselschadespecialist. Deze kan samen met jou uitzoeken of je recht hebt op een letselschadevergoeding en of je bijvoorbeeld een andere verkeersdeelnemer, de gemeente of Rijkswaterstaat aansprakelijk kunt stellen.

Contact met letselschadejurist: gratis!

Heb je een auto-ongeluk gehad in winterse omstandigheden en denk je dat je recht hebt op letselschadevergoeding? Neem dan contact met ons op. Wij helpen jou gratis. hebben letselschadespecialisten in elke provincie.

Hierdoor is er altijd een expert bij jou in de buurt. Meld direct je schade, of neem contact op met de LetselHelpdesk.

Wij helpen u verder.

Vragen naar aanleiding van een ongeval? Neem telefonisch contact op of laat een bericht achter. Onze letselschade jurist vertelt direct waar u aan toe bent.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Contact

U kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17.15 uur. Buiten deze tijden kunt u het contactformulier invullen of via WhatsApp uw casus aanmelden.

Tijdens kantooruren binnen een uur een reactie, u heeft direct duidelijkheid. Buiten kantooruren, in het weekend of rondom feestdagen, is dit direct de volgende werkdag. 

    Persoonlijke gegevens

    Wat is er gebeurd?