Soorten letsel bij verkeersongevallen

Gepost 03-04-2019

[read_meter]

Een ongeval kan veel verschillende soorten letsel tot gevolg hebben, lees hier meer over de meest voorkomende letsels.

Een ongeval kan veel verschillende soorten letsel tot gevolg hebben, waaronder een whiplash of nekklachten, botbreuken, brandwonden, gebitschade enz. Ook kan er sprake zijn van immaterieel letsel, zoals cognitieve of psychische klachten. Hieronder vallen bijvoorbeeld concentratieproblemen, angst of onzekerheid. Vooral bij immaterieel letsel is het vaak lastig om een inschatting te maken van de langdurige of zelfs blijvende gevolgen van het ongeval. Een ervaren letselschadespecialist kan u hierbij helpen.

Ernstig letsel bij verkeersongevallen

Uit onderzoek blijkt dat de Spoed Eisende Hulp-afdeling in 2016 zo’n 120.000 keer bezocht werd als gevolg van een verkeersongeval (7,7 per 1.000 mannen en 6,4 per 1.000 vrouwen). Daarvan valt een op de vijf slachtoffers in de leeftijdscategorie 15-24 jaar. Wanneer naar het aantal ziekenhuisopnamen per 100.000 inwoners wordt gekeken, dan valt op dat het aantal ziekenhuisopnamen onder personen van 75 jaar en ouder voor zowel mannen als vrouwen relatief hoog is.

Wat te doen na een verkeersongeval?

Elk soort letsel brengt veel narigheid met zich mee. Mogelijk heeft het letsel lichamelijke, psychische, maar ook financiële gevolgen. Uiteraard wilt u de schade verhalen op de aansprakelijke partij. Maar u heeft al genoeg zorgen aan uw hoofd en wilt zich richten op uw herstel. Het is begrijpelijk dat u zo min mogelijk tijd wilt besteden aan verzekeringen en ingewikkelde juridische procedures. Letselschade.nl neemt u graag het werk uit handen en zorgt voor een maximale schadevergoeding. Zo kunt u zich volledig richten op uw herstel. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Wij helpen u verder.

Vragen naar aanleiding van een ongeval? Neem telefonisch contact op of laat een bericht achter. Onze letselschade jurist vertelt direct waar u aan toe bent.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Contact

U kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17.15 uur. Buiten deze tijden kunt u het contactformulier invullen of via WhatsApp uw casus aanmelden.

Tijdens kantooruren binnen een uur een reactie, u heeft direct duidelijkheid. Buiten kantooruren, in het weekend of rondom feestdagen, is dit direct de volgende werkdag. 

    Persoonlijke gegevens

    Wat is er gebeurd?