Nationaal Keurmerk Letselschade: dáárom is het belangrijk

Gepost 31-03-2021

[read_meter]

Sinds 1 januari 2021 is er een Nationaal Keurmerk Letselschade (NKL) geïntroduceerd. Wat het inhoudt en waarom dat keurmerk belangrijk is, lees je hier.

Sinds 1 januari bestaat het Nationaal Keurmerk Letselschade (NKL). Een belangrijk keurmerk, want zo weten slachtoffers van letselschade dat ze te maken hebben met een betrouwbare letselschadespecialist.

Wat is het Nationaal Keurmerk Letselschade?

Recent heeft De Letselschade Raad het Nationaal Keurmerk Letselschade (NKL) gelanceerd. Zo kunnen slachtoffers van letselschade makkelijker zien dat ze te maken hebben met een betrouwbare partij die hun belangen behartigt.

Alleen betrouwbare en professionele partijen mogen het keurmerk gebruiken. Het NKL geeft aan dat een partij zich houdt aan de kwaliteits- en gedragsregels die binnen de letselschadebranche zijn afgesproken. Er wordt ook gecontroleerd of de partijen zich daadwerkelijk aan die afspraken houden.

Letselschade? Meld het direct!

Is er sprake van letsel na een verkeersongeluk of een bedrijfsongeval? Wilt u de schade verhalen? Onze letselschadejuristen helpen kosteloos bij het claimen van uw schadevergoeding!

Waarom een Nationaal Keurmerk Letselschade?

Als een letselschadejurist het Nationaal Keurmerk Letselschade heeft, kun je ervan uitgaan dat deze zijn of haar werk doet zoals het hoort. Of, zoals De Letselschade Raad het op haar website verwoordt:

“Door te kiezen voor een keurmerk houdende dienstverlener, zijn benadeelden verzekerd van hoogwaardige en klantgerichte dienstverlening.”

Dat er nu een keurmerk is, vinden we bij Letselschade.nl een goede zaak. Immers, letselschadeslachtoffers hebben vaak veel meegemaakt. Denk aan bedrijfsongevallen, verkeersongevallen of een ernstig sportongeval. Het is belangrijk dat zij worden bijgestaan door een deugdelijke letselschade-expert, zodat zij geen slachtoffer worden van een malafide partij. Het Keurmerk zorgt ervoor dat het voor slachtoffers helder is welke partijen betrouwbaar zijn.

Wat doet De Letselschade Raad?

Stichting De Letselschade Raad streeft ernaar om het schaderegelingsproces bij letselschade te verbeteren. De Raad is onafhankelijk en bestaat uit alle partijen die bij de behandeling van letselschadezaken betrokken zijn. In het Platformoverleg van De Raad zijn de volgende partijen vertegenwoordigd:

Slachtofferhulp Nederland
ANWB
Verbond van Verzekeraars
NIVRE, NIS en NLE (letselschade-experts)
GAV (geneeskundig adviseurs)
NVvA (arbeidsdeskundigen)
Ministerie van Justitie en Veiligheid
LSA

Wij helpen u verder.

Vragen naar aanleiding van een ongeval? Neem telefonisch contact op of laat een bericht achter. Onze letselschade jurist vertelt direct waar u aan toe bent.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Contact

U kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17.15 uur. Buiten deze tijden kunt u het contactformulier invullen of via WhatsApp uw casus aanmelden.

Tijdens kantooruren binnen een uur een reactie, u heeft direct duidelijkheid. Buiten kantooruren, in het weekend of rondom feestdagen, is dit direct de volgende werkdag. 

    Persoonlijke gegevens

    Wat is er gebeurd?