Maaltijdbezorger en een verkeersongeval? Let op.

Gepost 15-12-2020

[read_meter]

Ben je maaltijdbezorger, dan zit je vaak op de weg. Hoewel je er liever niet over nadenkt, kan het gebeuren dat je betrokken raakt bij een verkeersongeval. Hoe zit het dan met je aansprakelijkheid?

Maaltijdbezorger: de ideale baan voor veel jongeren en studenten, omdat je op flexibele tijden kunt werken. Omdat je zo veel onderweg bent, kun je betrokken raken bij een verkeersongeval. Het is dan goed om te weten hoe het zit met je aansprakelijkheid.

Maaltijdbezorger op je eigen fiets of scooter

Welk vervoermiddel je als maaltijdbezorger gebruikt, hangt af van je werkgever. Óf je stapt op je eigen fiets, scooter of brommer óf je gebruikt een vervoermiddel van je werkgever. Ga je met je eigen fiets de weg op? Als fietser ben je bij een verkeersongeval met een gemotoriseerd voertuig goed beschermd. Beter dan wanneer je op een brommer of scooter zou rijden. Dat is zo geregeld in artikel 185 van de Wegenverkeerswet. Die beschermt ‘zwakke’ verkeersdeelnemers.

Aansprakelijkheid bezorger of werkgever

Natuurlijk is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat je rijdt op een veilige fiets of brommer. Toch kan het juridisch zo zijn dat je werkgever verplicht is om te zorgen dat je vervoermiddel veilig is. Oók al is dat jouw eigen fiets of scooter. Krijg je een ongeval dat (ook) te wijten is aan een mankement van je fiets bijvoorbeeld, dan heb je mogelijk recht op schadevergoeding van je werkgever.

E-bike en verkeersongeval

Een e-bike is een verhaal apart. Een e-bike wordt doorgaans gezien als een gewone fiets als hij aan paar voorwaarden voldoet. Bijvoorbeeld dat de elektromotor een vermogen heeft dat niet groter is dan 250 watt. En dat de trapondersteuning stopt bij 25 km/u. Krijg je dan een verkeersongeval met een gemotoriseerd voertuig, dan ben je juridisch meestal goed beschermd.

Letselschade? Meld het direct!

Is er sprake van letsel na een verkeersongeluk of een bedrijfsongeval? Wilt u de schade verhalen? Onze letselschadejuristen helpen kosteloos bij het claimen van uw schadevergoeding!

E-bike met meer vermogen

Wat als je e-bike een elektromotor heeft die groter is dan 250 watt of als de trapondersteuning niet stopt bij 25 km/u? Dan is je e-bike in principe een motorvoertuig. Dat betekent dat je een helm moet dragen en je e-bike moet verzekeren. De kansen op een schadevergoeding liggen dan soms anders. Overigens geldt ook bij e-bikes dat het juridisch zo kan zijn dat je werkgever verplicht is om te zorgen voor een veilig exemplaar.

Maaltijdbezorger op een vervoermiddel van je werkgever

Wat als je een verkeersongeluk krijgt op een fiets of scooter van je werkgever? Dan ligt het aan de situatie of je eventueel recht hebt op schadevergoeding. Werkten bijvoorbeeld de remmen niet goed of waren de banden niet veilig? Dan zal de rechter in veel gevallen oordelen dat jouw werkgever aansprakelijk is.

Letselschade door verkeersongeval als maaltijdbezorger?

Ben je als maaltijdbezorger betrokken geraakt bij een verkeersongeval? Dan heb je mogelijk recht op schadevergoeding. Bel gratis onze helpdesk, stuur een bericht via WhatsApp naar of neem contact op via het contactformulier. Wij nemen dan binnen 1 werkdag contact met je op en beantwoorden dan vrijblijvend je vragen over het ongeval, het claimen van een schadevergoeding en het inschakelen van juridische hulp.

Wij helpen u verder.

Vragen naar aanleiding van een ongeval? Neem telefonisch contact op of laat een bericht achter. Onze letselschade jurist vertelt direct waar u aan toe bent.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Contact

U kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17.15 uur. Buiten deze tijden kunt u het contactformulier invullen of via WhatsApp uw casus aanmelden.

Tijdens kantooruren binnen een uur een reactie, u heeft direct duidelijkheid. Buiten kantooruren, in het weekend of rondom feestdagen, is dit direct de volgende werkdag. 

    Persoonlijke gegevens

    Wat is er gebeurd?