Letselschade voorkomen bij kinderen? Draag een helm!

Gepost 30-07-2020

[read_meter]

De ‘Helm op je Hoofd’-campagne ging van start in Haarlem. Met deze campagne vroegen Shell en Veilig Verkeer Nederland (VVN) aandacht voor het dragen van een fietshelm door kinderen in het verkeer, ter bevordering van hun verkeersveiligheid. Shell en VVN gaven op diverse basisscholen interactieve workshops aan kinderen uit groep 3 en 4 om het imago van de fietshelm te verbeteren en om het belang van het dragen van een helm voor hun verkeersveiligheid te benadrukken. Dit is tevens de start van een onderzoek naar de bereidwilligheid van kinderen om een fietshelm te dragen.

Rondom de campagne werd onderzocht waarom de helm niet veel wordt gedragen door kinderen in Nederland, dit terwijl het juist letselschade kan voorkomen. Vermoedelijk heeft dit te maken met een imagoprobleem. Omdat op dit moment nog erg weinig kinderen een helm dragen tijdens het fietsen, probeerden Shell en VVN het imago van de helm een boost te geven. Zo deelden zij op acht basisscholen fietshelmen uit die de kinderen zelf mogen versieren. Na een aantal weken werd de houding van de kinderen en hun ouders ten opzichte van de fietshelm opnieuw getoetst.

Als redactie van LetselSchade.nl hebben wij hierover vaker gepubliceerd in deze rubriek.

Wij juichen het initiatief van Shell en VVN van harte toe. Per jaar worden 26.000 kinderen op de spoedeisende hulp behandeld aan de gevolgen van letselschade door verkeersongevallen. Het dragen van een fietshelm door kinderen zou het aantal ongelukken met letselschade aanzienlijk kunnen terugdringen. Wat veel mensen zich niet realiseren is dat een eenvoudig ongeval al langdurige gevolgen kan hebben voor een kind. Letselschade kan al opgelopen worden als een kind bijvoorbeeld tegen een stoepje aanrijdt en ten val komt.

De campagne was onderdeel van Het Mobiele Verkeersplein van Shell en VVN. Dit is een oefenplein waar schoolkinderen met skelters, fietsen en verkeersborden de verkeerspraktijk nabootsen. Tot nu toe hebben 40.000 kinderen verkeerslessen gevolgd op het mobiele verkeersplein. Deelnemende kinderen worden geadviseerd over het dragen van een helm.

Wij helpen u verder.

Vragen naar aanleiding van een ongeval? Neem telefonisch contact op of laat een bericht achter. Onze letselschade jurist vertelt direct waar u aan toe bent.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Contact

U kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17.15 uur. Buiten deze tijden kunt u het contactformulier invullen of via WhatsApp uw casus aanmelden.

Tijdens kantooruren binnen een uur een reactie, u heeft direct duidelijkheid. Buiten kantooruren, in het weekend of rondom feestdagen, is dit direct de volgende werkdag. 

    Persoonlijke gegevens

    Wat is er gebeurd?