Letselschade door dieren: altijd bellen met een letselschadejurist!

Gepost 04-10-2020

[read_meter]

Vandaag is het Dierendag! Hét moment waarop veel baasjes hun trouwe viervoeter extra verwennen. Helaas kan het ook gebeuren dat je wordt gebeten door een hond of lelijk ten val komt bij het paardrijden. Wist je dat je dan in veel gevallen recht hebt op een letselschadevergoeding?

In dit artikel lees je wat je kunt doen als jij letsel oploopt door een dier.

Wat moet je doen als je letsel oploopt door een dier van een ander? Wie is aansprakelijk en heb je recht op schadevergoeding? De letselschadejurist helpt jou.

‘Dat doet hij anders nooit!’ roept de eigenaar van de hond die jou in je kuit bijt tijdens je rondje hardlopen. Het gevolg: een gescheurde spier en kapotte kleding. Het manegepaard dat je berijdt begint te steigeren en je komt dusdanig hard ten val dat je voorlopig niet kunt werken.

Schadevergoeding bij letsel door dier

Als wij bij LetselSchade.nl letsel door dieren behandelen, gaat het in 99% van de meldingen om schade veroorzaakt door een hond of een paard. Dieren zijn onvoorspelbaar en kunnen flinke schade aanrichten. Zowel materieel, lichamelijk en geestelijk. Kun je schade die is veroorzaakt door dieren vergoed krijgen? Ja, in veel gevallen heb je recht op letselschadevergoeding. Het kan dan gaan om smartengeld (een niet in geld meetbare vergoeding voor pijn en gederfde levensvreugde), maar ook om een vergoeding van misgelopen inkomsten, medische kosten en schade aan spullen, zoals kleding. Neem daarom bij schade door een (huis)dier altijd contact op met een letselschadejurist.

Letselschade door hond

Stel, je wordt gebeten door andermans hond. De eigenaar van de hond is altijd aansprakelijk. Dat is zo geregeld in artikel 6:179 van het Burgerlijk Wetboek. Mensen zijn verantwoordelijk voor het gedrag van hun huisdier, óók als het dier onverwachts iets doet dat schade veroorzaakt.

Letselschade door paard

Rijd je op een manegepaard of verzorg je het paard van een ander en loop je letsel op? De gevolgen kunnen ernstig zijn, van een bijtwond tot een val van het paard of een trap. Ook hier geldt dat de eigenaar van het paard aansprakelijk is. Zelfs als de manege of de paardenbezitter stelt dat paardrijden voor eigen risico is! Wel wordt in geval van letselschade door een paard de aansprakelijkheid van geval tot geval bekeken.

Letselschade? Meld het direct!

Is er sprake van letsel na een verkeersongeluk of een bedrijfsongeval? Wilt u de schade verhalen? Onze letselschadejuristen helpen kosteloos bij het claimen van uw schadevergoeding!

Verzekerd tegen risico van aansprakelijkheid

Veel eigenaren van honden of paarden zijn verzekerd tegen het risico van aansprakelijkheid. Wil je je schade vergoed krijgen, dan is het indienen van een claim voor letselschadevergoeding richting de aansprakelijke verzekeraar, meestal de snelste weg. De letselschadejurist helpt jou hierbij. Vraag bij letselschade altijd de persoonlijke en verzekeringsgegevens op bij de eigenaar van het dier en ga naar de huisarts. Het is belangrijk om eventuele verwondingen goed te laten behandelen én je hebt dan meteen een medische onderbouwing van je letsel.

Schuldaansprakelijkheid en risicoaansprakelijkheid: het verschil

In de gevallen hierboven gaat het om risicoaansprakelijkheid en niet om schuldaansprakelijkheid. Wat is nu precies het verschil? Risicoaansprakelijkheid is een vorm van aansprakelijkheid zonder dat je zelf schuld hebt en zonder dat jou iets te verwijten valt. Bij schuldaansprakelijkheid heb je zelf schuld en valt jou iets te verwijten. Dit kan doordat je iets doet of omdat juist nalaat. Dus: als de hondenbezitter zijn hond opjut om jou te bijten, is er sprake van schuldaansprakelijkheid. In vrijwel alle gevallen van letsel door dieren gaat het om risicoaansprakelijkheid.

Schade melden na letsel door het huisdier van een ander?

Ben je gebeten door andermans hond of ten val gekomen bij het rijden op een manegepaard of een paard van een ander?
Wij helpen jou om een rechtvaardige schadevergoeding te verhalen. Wij hebben letselschade specialisten in elke provincie.
Hierdoor is er altijd een expert bij jou in de buurt.
Meld direct je schade, of neem contact op.

Wij helpen u verder.

Vragen naar aanleiding van een ongeval? Neem telefonisch contact op of laat een bericht achter. Onze letselschade jurist vertelt direct waar u aan toe bent.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Contact

U kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17.15 uur. Buiten deze tijden kunt u het contactformulier invullen of via WhatsApp uw casus aanmelden.

Tijdens kantooruren binnen een uur een reactie, u heeft direct duidelijkheid. Buiten kantooruren, in het weekend of rondom feestdagen, is dit direct de volgende werkdag. 

    Persoonlijke gegevens

    Wat is er gebeurd?