Letselschade als wielrenner: doe er iets aan!

Gepost 02-04-2021

[read_meter]

Heb je letselschade opgelopen tijdens het wielrennen? Kom je in botsing met een andere weggebruiker of kom je ten val door een slecht wegdek? In veel gevallen heb je recht op letselschadevergoeding. Daarover gaat dit artikel.

Is wielrennen je hobby? Dan ben je vast happy met het mooie weer van de afgelopen dagen en de voorspellingen dit weekend. De lol: jezelf tegenkomen en de flinke snelheden die je behaalt. De keerzijde is dat als je valt, je meestal ook flink gewond raakt. Gebeurt dat buiten jouw schuld om? Dan heb je misschien wel recht op letselschade.

Is de Tour de France voor jou hét evenement van het jaar? Ben je zuiniger op je fiets dan op je auto? Dan ben je een wielrenner in hart en nieren. De gemiddelde wielrenner fiets zo’n 30 tot 32 km per uur. Kom je met die snelheid ten val, dan zijn de gevolgen vaak fors.

In dit artikel gaan we in op 4 situaties én lees je wat je kans is op letselschadevergoeding. Hoe dan ook geldt dat je als fietser goed beschermd bent in het verkeer, omdat je wordt gezien als een zwakke verkeersdeelnemer.

1. Als wielrenner aangereden door andere fietser

Word je als wielrenner aangereden door een andere fietser? Dat gebeurt soms, omdat andere fietsers jouw snelheid niet altijd goed kunnen inschatten. Maakt de andere fietser een fout in het verkeer, dan krijg je doorgaans 100% van je schade vergoed.

Je schade kan bestaan uit verschillende componenten, veel van deze komen in aanmerking voor een financiële vergoeding. We besteedden in een eerder artikel al aandacht aan verschillende schadevergoedingen bij letselschade.

Ben je allebei schuldig aan het ongeval? Dan krijg je een deel van je schade vergoed. Dat moet je dan wel bewijzen. Onze experts helpen kosteloos bij het uitzoeken wie er schuld heeft bij een ongeval met letselschade tot gevolg.

Wat moet je doen als je bent aangereden door een andere fietser?

Ongeluk met een andere fietser? Verzamel dan bewijs, zoals:

Zoek altijd eerst medische hulp als dat nodig is of vraag iemand anders dit te doen.
Noteer de gegevens van de andere fietser.
Maak foto’s van het ongeval, je fiets, eventuele andere spullen, de omgeving en jouw letsel.
Neem contact op met je huisarts, meld je ongeluk en laat je eventueel nakijken.
Is er politie, dan krijg je een proces-verbaal.

Daarna neem je contact op met de letselschadespecialist voor juridische hulp. Die is helemaal gratis.

2. Als wielrenner aangereden door een scooter

Word je tijdens het wielrennen aangereden door een scooter, dan sta je sterk. Een scooter is namelijk een motorvoertuig. Je hebt bij een aanrijding met een scooter eigenlijk altijd recht op letselschadevergoeding.

TIP: Met de handige letselschade calculator weet je binnen een minuut of jouw zaak in aanmerking komt voor een schadevergoeding. Gebruik de letselschade check als je bij een ongeval betrokken bent geraakt.

Wat moet je doen als je bent aangereden door een scooter?

Ongeluk met een scooter? Verzamel dan bewijs:

Zoek altijd eerst medische hulp als dat nodig is of vraag iemand anders dit te doen.
Noteer de gegevens van de bestuurder van de scooter.
Maak foto’s van het ongeval, je fiets, eventuele andere spullen, de omgeving en jouw letsel.
Neem contact op met je huisarts, meld je ongeluk en laat je eventueel nakijken.
Is er politie, dan krijg je een proces-verbaal.

Daarna neem je contact op met de letselschadespecialist voor juridische hulp. Het advies en de rechtshulp bij het letselschadetraject is voor jou gratis.

3. Als wielrenner aangereden door een auto?

Word je tijdens het wielrennen aangereden door een auto, motor of vrachtwagen, dan sta je juridisch sterk. Zoals we hierboven al vermeldden, ben je als zwakke verkeersdeelnemer goed beschermd.

Je hebt bij een aanrijding met een auto of ander gemotoriseerd voertuig eigenlijk altijd recht op letselschadevergoeding.

Letselschade? Meld het direct!

Is er sprake van letsel na een verkeersongeluk of een bedrijfsongeval? Wilt u de schade verhalen? Onze letselschadejuristen helpen kosteloos bij het claimen van uw schadevergoeding!

Wat moet je doen als je bent aangereden door een auto of motor?

Ongeluk met een auto of motor? Verzamel dan bewijs, daarbij kan je denken aan de onderstaande voorbeelden:

Zoek altijd eerst medische hulp als dat nodig is of vraag iemand anders dit te doen.
Noteer de gegevens van de bestuurder van de auto of de motor.
Maak foto’s van het ongeval, je fiets, eventuele andere spullen, de omgeving en jouw letsel.
Neem contact op met je huisarts, meld je ongeluk en laat je eventueel nakijken.
Is er politie, dan krijg je een proces-verbaal.

Daarna neem je contact op met de letselschadespecialist voor juridische hulp na ongevallen met letsel. Het eerste telefoongesprek, het advies, de rechtshulp bij het aansprakelijk stellen van de wederpartij en de realisatie van de schadevergoeding. Het is voor jou als slachtoffer helemaal gratis.

4. Wielrenongeval door slecht wegdek of obstakel op de weg

Kom je ten val doordat er bijvoorbeeld een flink gat zat in het asfalt van het fietspad? Of omdat een ‘biggenrug’ – dat is een wegafscheiding – niet logisch geplaatst is? In sommige gevallen heb je dan recht op schadevergoeding. We schreven erover in dit artikel.

Mijn wielrenongeluk is al langer geleden. Heb ik nog recht op schadevergoeding?

Misschien wist je niet dat je recht hebt op letselschadevergoeding en ben je na een ongeluk met je racefiets weer opgekrabbeld en heb je zelf alle schade betaald. Goed om te weten is dat je deze schade tot 5 jaar terug kunt verhalen op de tegenpartij. Heb je destijds bewijzen verzameld? Neem dan contact met ons op, dan bespreken we wat de mogelijkheden zijn.

Voorkomen is beter…

Juist… dan genezen. Doe er dan ook alles aan om een ongeluk te voorkomen.

Neem contact op met letselschadejurist

Ben jij slachtoffer geworden van een ongeluk tijdens het wielrennen en heb je daarbij letselschade opgelopen? Gebruik onze gloednieuwe letselschade calculator en weet binnen één minuut wat er mogelijk is, of neem natuurlijk contact met ons op, zodat we samen met jou kunnen uitzoeken of je recht hebt op een letselschadevergoeding.

Wij helpen jou gratis. We hebben letselschadespecialisten in elke provincie. Hierdoor is er altijd een expert bij jou in de buurt.

Wij helpen u verder.

Vragen naar aanleiding van een ongeval? Neem telefonisch contact op of laat een bericht achter. Onze letselschade jurist vertelt direct waar u aan toe bent.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Contact

U kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17.15 uur. Buiten deze tijden kunt u het contactformulier invullen of via WhatsApp uw casus aanmelden.

Tijdens kantooruren binnen een uur een reactie, u heeft direct duidelijkheid. Buiten kantooruren, in het weekend of rondom feestdagen, is dit direct de volgende werkdag. 

    Persoonlijke gegevens

    Wat is er gebeurd?