Hoe bepaal je de waarde van een total-loss fiets na een aanrijding?

Gepost 03-01-2019

[read_meter]

U bent als fietser betrokken geraakt bij een aanrijding. Hierdoor is schade ontstaan aan uw fiets of persoonlijke bezittingen. In sommige gevallen kan de schade worden hersteld door de fietsenmaker. Het kan natuurlijk ook gebeuren dat uw fiets dusdanig door de aanrijding is beschadigd dat deze niet meer kan worden gerepareerd. In dat geval wordt uw fiets waarschijnlijk total-loss verklaard. Nadat uw fiets total-loss is verklaard wordt het schadebedrag vastgesteld aan de hand van meerdere factoren, zoals het merk en het bouwjaar van uw fiets. De exacte hoogte van de schade moet worden bepaald door een schade-expert. In sommige gevallen is dit een fietsenmaker.

Wat moet ik doen als er sprake is van overige schade?

Naast de schade aan uw fiets kan het zijn dat uw persoonlijke bezittingen ook beschadigd zijn geraakt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan schade aan uw kleding, laptop of telefoon. Daarnaast kan het ook voorkomen dat u zelf gewond bent geraakt. Misschien heeft u hierdoor bijvoorbeeld medische kosten moeten maken. Zorg ervoor dat u alle bewijsstukken die betrekking hebben op de ontstane schade goed bewaart. Hiermee kan de hoogte van het volledige schadebedrag worden vastgesteld.

Heb ik recht op een schadevergoeding?

Als iemand anders de aanrijding heeft veroorzaakt, dan heeft u waarschijnlijk recht op een schadevergoeding. De haalbaarheid van uw claim en de hoogte van de vergoeding zijn afhankelijk van een aantal factoren, waaronder het beschikbare bewijs en het type voertuig waarmee de aanrijding is veroorzaakt. Bij een aanrijding met een gemotoriseerd voertuig heeft u bijvoorbeeld vrijwel altijd recht op schadevergoeding. Onze deskundige juristen geven u graag vrijblijvend advies op basis van uw specifieke situatie.

Wij helpen u verder.

Vragen naar aanleiding van een ongeval? Neem telefonisch contact op of laat een bericht achter. Onze letselschade jurist vertelt direct waar u aan toe bent.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Contact

U kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17.15 uur. Buiten deze tijden kunt u het contactformulier invullen of via WhatsApp uw casus aanmelden.

Tijdens kantooruren binnen een uur een reactie, u heeft direct duidelijkheid. Buiten kantooruren, in het weekend of rondom feestdagen, is dit direct de volgende werkdag. 

    Persoonlijke gegevens

    Wat is er gebeurd?