Blijvend letsel? Hoe bereken je de vergoeding?

Gepost 24-06-2020

[read_meter]

Als je letsel hebt opgelopen na een ongeval komen er veel vragen op je af. Als blijkt dat de andere partij verantwoordelijk is voor het ongeval, dan heb je waarschijnlijk recht op een schadevergoeding. Uiteraard zal moeten worden bepaald voor welke schade de tegenpartij verantwoordelijk is en hoe groot de schade precies is. Je hebt te maken met materiële schade na een ongeval, maar het kan ook zo zijn dat je lichamelijk of psychisch letsel hebt opgelopen. Al deze factoren zijn belangrijk om de hoogte van de uiteindelijke vergoeding te bepalen.

Soorten letselschade

Bij het vaststellen van de hoogte van de schadevergoeding is het belangrijk om te weten dat er twee soorten letsel bestaan: materieel en immaterieel letsel. Materieel letsel kan worden uitgedrukt in geld, bijvoorbeeld ziekenhuiskosten, misgelopen inkomsten of schade aan eigendommen zoals het voertuig waarop je reed ten tijde van het ongeval, kleding, maar ook accessoires behoren hiertoe. Immaterieel letsel kan daarentegen niet direct in geld worden uitgedrukt. Dit kan bijvoorbeeld emotioneel letsel zijn als gevolg van de pijn, het verdriet en de verminderde kwaliteit van leven na een letselongeval. Bij immaterieel letsel kan er sprake zijn van langdurige of zelfs blijvende gevolgen. In dat laatste geval wordt er gesproken van blijvend letsel.

Letselschade? Meld het direct!

Is er sprake van letsel na een verkeersongeluk of een bedrijfsongeval? Wilt u de schade verhalen? Onze letselschadejuristen helpen kosteloos bij het claimen van uw schadevergoeding!

Hoe wordt de vergoeding voor blijvend letsel berekend?

De hoogte van een vergoeding voor blijvend letsel is soms lastig vast te stellen. In eerste instantie wordt er gekeken naar de ernst van het letsel en naar de gevolgen voor het dagelijks leven. De specifieke omstandigheden van het slachtoffer spelen daarbij een belangrijke rol. Om de hoogte van de vergoeding in te schatten zal een goede letselschadespecialist ook kijken naar voorbeelden van letselschadebedragen in rechterlijke uitspraken in vergelijkbare letselschadezaken.

Juridische hulp na letselongeval met (blijvend) letsel

Is er bij jou sprake van tijdelijk of blijvend letsel na een ongeval?
Zoek niet verder en neem direct contact op met onze experts en letselschadejuristen. Zij geven direct een gefundeerd advies en helpen kosteloos bij de realisatie van een rechtvaardige schadevergoeding.

Wij helpen u verder.

Vragen naar aanleiding van een ongeval? Neem telefonisch contact op of laat een bericht achter. Onze letselschade jurist vertelt direct waar u aan toe bent.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Contact

U kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17.15 uur. Buiten deze tijden kunt u het contactformulier invullen of via WhatsApp uw casus aanmelden.

Tijdens kantooruren binnen een uur een reactie, u heeft direct duidelijkheid. Buiten kantooruren, in het weekend of rondom feestdagen, is dit direct de volgende werkdag. 

    Persoonlijke gegevens

    Wat is er gebeurd?