Help, ik heb een auto-ongeluk gehad! Wat nu?

Gepost 15-06-2021

[read_meter]

Direct na een auto-ongeluk bent u waarschijnlijk druk bezig met uw lichamelijke toestand of bent u zelfs in shock en gaat alles langs u heen. Begrijpelijk, u maakt iets heel heftigs mee!

Toch is het belangrijk om op dat moment een aantal stappen te doorlopen zodat u uw (letsel)schade op de aansprakelijk partij kunt verhalen. In dit artikel staan wij stil bij de belangrijkste handelingen direct na een ongeval.

Stel jezelf veilig

Allereerst is het van belang dat u zorgt dat u op een veilig plek komt te staan. Zorg dat u op de snelweg, indien mogelijk, snel de auto verlaat en u achter de vangrail gaat staan.

Heeft het ongeval niet op de snelweg plaatsgevonden maar in de bebouwde kom? Ga dan op de dichtstbijzijnde stoep of op een andere veilige plek staan.

112 bellen

Is het ongeval ernstig en/of zijn er gewonden geraakt? Bel dan zo snel als mogelijk de alarmlijn zodat de politie en de ambulance ter plaatse verschijnen. Het ambulancepersoneel zal u lichamelijk onderzoeken en indien nodig meenemen naar een ziekenhuis.

De politie zal zich richten op de toedracht van het ongeval en het verzamelen van de gegevens van de betrokkenen. Deze gegevens verwerken zij in een proces-verbaal (politierapport).

Leestip: Schade zonder dader

Vul samen met de wederpartij het SAF in

Indien mogelijk raden wij u aan om na een ongeval samen met de wederpartij het schade aanrijdingsformulier (afgekort: SAF) in te vullen. Let er daarbij op dat de wederpartij ook zijn/haar handtekening plaatst en dat de vakjes in het midden worden aangevinkt.

Leestip: 10 tips bij invullen schadeformulier

Letselschade? Meld het direct!

Is er sprake van letsel na een verkeersongeluk of een bedrijfsongeval? Wilt u de schade verhalen? Onze letselschadejuristen helpen kosteloos bij het claimen van uw schadevergoeding!

Neem binnen 48 uur contact op met een arts

Zeker wanneer de ambulance niet ter plaatse is verschenen en u nog niet lichamelijk bent onderzocht, is het van belang dat u zo snel mogelijk (telefonisch) contact opneemt met uw huisarts of een arts in het ziekenhuis. Zodra de aansprakelijkheid is erkend, is het van belang dat wij uw schade goed in kaart kunnen brengen. Dit doen wij onder meer aan de hand van uw patiëntendossier.

Leestip: 10 soorten schadevergoedingen

Neem contact op met LetselSchade.nl

Als slachtoffer heeft u recht op juridische bijstand. Als u ons inschakelt, bent u ons geen kosten verschuldigd. De buitengerechtelijke kosten die wij in uw zaak maken, dienen wij – losstaand van uw schadevergoeding – in bij de aansprakelijke wederpartij. Bel ons dus gerust op voor een vrijblijvend gesprek en verneem wat wij in uw gevallen kunnen betekenen!

Wij helpen u verder.

Vragen naar aanleiding van een ongeval? Neem telefonisch contact op of laat een bericht achter. Onze letselschade jurist vertelt direct waar u aan toe bent.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Contact

U kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17.15 uur. Buiten deze tijden kunt u het contactformulier invullen of via WhatsApp uw casus aanmelden.

Tijdens kantooruren binnen een uur een reactie, u heeft direct duidelijkheid. Buiten kantooruren, in het weekend of rondom feestdagen, is dit direct de volgende werkdag. 

    Persoonlijke gegevens

    Wat is er gebeurd?